Tuesday, August 11, 2009

20/6 landet



Har pyst upp till landet i Hälsingland en sväng över midsommar. Närmare bestämt Hassela, här finns det prima cykelvägar. Bilden togs när jag hämtade tidningen i brevlådan en halv kilometer från huset.
Det är livet på vischan!

Enda tråkiga är att cykeln inte är med men det kommer bli lite löpträning istället. Förhoppningvis kommer man igång igen, det brukar gå trögt när det inte har sprungits på ett tag då man måste ta sig igenom "lilla farbror stadiet". Det är ett stadium då man ger allt men ändå bara presterar lika strongt som en liten gubbe. Hur häftigt man än tar i finns det liksom en spärr som gör att man inte tar de där längre kliven och trycker sig fram, speedar på ordentligt under en raksträcka som man brukar där vilfarten emellan inte är långsammare vilfart utan vanlig snabb marschtakt som brukar hållas när man i träningsform. Det går bara inte att nå dit. Det är precis som när man gränslar fastnavsåket på vårkanten utan vinterträning och undrar vart tusan efterbrännkammarna tog vägen.

Förmodligen fanns det en tanke långt bak i hjärnan som ordnade att cykeln hamnade kvar i södern. Kollar man längst bort mot horisonten förbi alla träd uppe på himmeln ser man en solig himmel, hela vägen dit ska det kutas.

/Lilla farbrorn

No comments: