Tuesday, May 19, 2009

16/12 Pro Cycling Manager 2008 på datorn

Har nu spelat Pro Cycling Manager 2008 på datorn
(förut på PSP, se tidigare inlägg)



Slutspurten i Keirin-disciplinen, vem är det som vinner? "S Porkins" för Äpplets Cykelklubb såklart! För tillfället i Australiens landslagsmundering.

Visst fungerar det och visst är det kul. Är säkert inte långt ifrån hur det känns att bränna på i 60 knyck på en riktig bana. Det går undan och man måste vara listig samtidigt som man måste vara TV-spels snabb i fingrarna för att hinna med i spurten mot mållinjen - som visas ovanfrån i slow motion.

Det är tydligen första året som bancykling är med i spelet, den stående landsvägscyklingen är sådär. Har man tålamod med musik och kommentarer (som går att slå av) och lite långrandiga etapper (som man kan snabbspola genom) är det inte svårt att uppskatta. Lite som en tågsimulator fast med 100-tals cyklar. Och man kan välja vilken cykelram man vill åka på, vilken sorts hjul, t.om hjälm för varje cyklist i sitt stall som har olika specialiteter. Laget Quick Step är kullerstensmästarna och CSC bäst på endagslopp till exempel. Ett minus dock (och en kul sak) är att de riktiga cyklisterna som man trott skulle vara med i respektive riktiga lag i spelet råkar heta "Chris Hey" istället för "Chris Hoy" o.s.v. För att inte tala om "Shane Perkins" som är det riktiga namnet på spurtvinnaren i bild.

Allt som allt är det ett roligt spel!

No comments: