Saturday, December 13, 2008

Äppeltest: Äpple&Mango från Saltå kvarn

Under luppen:

En äppeldryck med smak av äpple&mango från Saltå Kvarn i Järna. Den består av 100% frukt varav 75 är äpple och resten mango.

Den luktar friskt och smakar verkligen fruktigt. Tjock i konsistensen med en bra blanding av mango och äpple. Enda missnöjet är priset, men om den nu ska vara biodynamisk odlad (tillverkad i Tyskland) så är priset därefter. Jag drack den på Café Blom som ligger vägg i vägg med Arkitekturmuseum som i sin tur är vägg i vägg med Moderna Muséet på Skeppsholmen. Där var personalen muttrig och sörvisen dålig. Det skrev jag i gästboken på stället och mitt tips är att låta bli att fika där. Satsa hellre på modernas restaurang. Moderna muséet är ett bra tips för en helgutflykt om man tar cykeln i stan. Det finns bra utställningar och fredagar har arkitekturmuseum fri entré. Bäst är att bli medlem i Moderna muséets vänner (kostar strax över två besök för den under trettio) då kan man hänga där jämt! Att det brukar stå rätt fina racers utanför visar även det på att det är ett bra ställe att dra till. Allra längst ut på Kastellholmen är ett givet ställe för häng på sommarhalvåret!


Här är en bild på världens största tomatskiva i en macka.

Allt som allt är Äpple&Mango en bra grej, men jag hade hellre tipsat på att skaffa en "Fruktkick" från Saltå kvarn nästa gång man är sugen. Den innehåller inte bara äpple utan även apelsin, morot, druva, mango, banan, acerolakörsbär, passionsfrukt och guava! slå också till på en flaska storlek större så är du game för en bra fruktdryck.

2 comments:

Anonymous said...

Eller så kan man mixa sin fruktdrink alldeles själv. Enkelt, billigt, miljövänligt, vitaminrikt och ruskigt gott!

Aron said...

Ja det är alltid en höjdare! Har du tips på något riktigt bra så skriv gärna tillbaka här så testar vi det. Skriv gärna vem du är också.