Thursday, July 31, 2008

31/7 Torsdagstur med Pista Malmö

Så var det dags! Det var ju ingen omöjlighet att ta sig ner till södern. Med en grym första dag i ryggen kändes det dubbelt kul att ta bussen från Lund till Malmö för ännu en dag i den stan, för en av Pista Malmös traditonsenliga torsdagsturer. Fett! Inte långt från Möllevången väntade cykeln, Martin hade barnpassat den över natten, härligt! han hade även lagt upp rutten för kvällen - som enligt honom skulle bli en "best of" runda - och det blev det!

Efter att ha mött upp med Martin tog vi oss till korsningen Ystadsgatan/Lantmannagatan där samlingen var. På vägen dit började man känna igen vissa delar av stan, pusselbitarna lades ihop. Malmö är en juste stad att cykla i, på turen fick man även se vissa delar man annars inte skulle ha sett. Fräckt. Framme vid vägkorsningen stod det en hel massa cykelnördar. Det var kul att se så många ansikten bakom cyklarna man redan sett på nätet (läs:fixedgear.se) Ganska häftigt var att en snubbe från Australien av en händelse stod där. Han skulle på bröllop (precis som jag) och hade tagit med sig cykeln hit. Ett litet sammanträffande. Min ram är ju från Australien! fast den här killen hade med sig en vit japan: 3rensho, stiligt värre. Lika tjusig som min om jag får skriva det själv. Han hann dock inte hänga med utan skulle vidare. Så.. en stund efter klockan 20 satte hela gänget fart. Det gick fan undan väl utanför stan och man märkte att det här sällskapet gillar fart. Värt att minnas var alla strupar som ropade "rosengård" efter oss när vi kryssade igenom där, och att det var mycket trevligt att äta kex och dricka öl efter bad på piren i Lomma.




Pista Malmö på samlingsplatsen.





Här är vi på väg ut från stan! Bild överst från vänster:
Martins arm, Jon, Gustaf och Christofer.

Pista Malmö är ett gäng sköna snubbar. Det var otroligt inspirerande att cykla med. Något jag kan rekommendera för alla som är i krokarna nere i skåne. Tryck på loggan för att se deras blogg och vad som händer i stan! ch-ch-check it out!



Med en sån här häftig tur kan man undra om Köpenhamnsturen på lördag kommer toppa det här!

No comments: