Monday, July 28, 2008

27/7 På väg mot Malmö&Köpenhamn

Hurra!

Nu är det dags för sommarsemester.
Har varit ledig ett tag men nu är det spikat.

Inför ett bröllop i Lund den 8e augusti kom jag på den fina idén att åka ner med cykeln på tåget några dagar tidigare. Varför? Jo därför att i skåne finns en fin cykeltur och ett gäng fixedgear cyklister i klubben Pista Malmö som brukar ha regelbundna cykelturer. Första gången jag läste deras blogg började hjärnan meddetsamma spinna vidare på olika lösningar&vis att komma dit. Nu verkar det bli av! En helgtur i Köpenhamn hos Simon Busk står också på agendan. Spännande.

Likabra att sätta fart. Etapp ett på resan skrivs i efterhand, så här gick det till.
Tåget skulle gå redan på onsdag. Men jag passade på att cykla in den under söndagen för övernattning hos syrran där den får stå t.om onsdag morgon. För att i första hand ta cykeln till centralstationen i Stockholm måste den cyklas dit från Åkersberga. I vissa fall monterar jag ner ramen och tar den på Roslagsbanan. SL är dock inte så sympatiska till cyklar på den sträckan, när de samtidigt lägger om spåren är alternativet att cykla in. Det ska bli kul, up yours! - kollektivtrafiken.

Här är en frukost bestående av Kefir med müsli, ägg, mackor och tidningen Rouleur. Kaffet kokar fortfarande.




På morgonen var det O.K cykelväder, men eftersom jag klev upp på förmiddagen var det varmare. Och vem har råd att missa finalen av Tour de France som gick av stapeln samma dag?

Med världsrekordolje-smord kedja var det dags att sätta fart. Turen gick bra. Bananen och vattnet som var tänkt att tas med i ryggfickorna åts upp innan för att spara plats&vikt, likaså blev reservslangen kvarlämnad. Peppar peppar, ingen punka. Mötte dock en tant som hade krockat med en stekpanna på pakethållaren. Fick ge henne tröst, ett tuggummi och intalan att gå till akuten på danderyds sjukhus som tack och lov var nära. Slutet gott, allting gott. Fortsättning följer...




Målgången på Kungsholmen efter närmare 4 krokiga mil.
Visst liknar det De Vlaeminck?

No comments: